用Moov Now高效做運動 例如做HIIT減脂

堅持運動其實都有難度


香港人鍾意做遠動的人都唔少,街上不時可以見到D人跑步,每年馬拉松好多人參加。始終Keep Fit減肥這件事,是吸收熱量同消耗熱量之間的平衡關係,如果唔運動,得燒烤而沒消耗,咁身材就容易走樣,對健康都不係好事。睇下片,了解Moov怎麼幫到運動的你。


(赞助内容)購Moov Now可往:Amazon.com 或  Tmall.com(天猫)
推薦内容:智能手機普及對人類閲讀有什麽影響?

沒時間沒心情好難做運動


但係堅持運動真系難嘅,人有惰性,而且香港人係真的好忙,忙一個係帶來時間的問題,另外一個係帶來心情的問題。如果沒時間沒心情,咁就好難做運動。如果尼個時候,你有一個教練或者夥伴,按照科學的訓練計劃不時提醒你和鼓勵你,就好大機會令你克服困難,高效率的完成運動計劃。

教練或者夥伴


如果將呢個教練或者夥伴做成一個電子產品,首要的佢必須可以感知到你做咗咩嘢動作。Moov Now可以知道你的動作,因為佢內置精確的3D動作感知系統。Moov App內置專業訓練計劃,語音提醒,適合跑步、游泳、單車、有氧運動、HIIT等多種運動場景。由視頻中可以了解更多。如果加上可以監測心率的Moov HR系列產品,則效果更佳。


此網誌的熱門文章

為什麼黑白色和刷新慢的平板都會有人買?電子墨水屏和電子書閲讀器的優勢。

在電子閲讀器上使用HYRead連接香港公共圖書館看電子書

爲什麽手機屏幕產生的藍光可能引致失眠?